.

.

Pages

ABANG...MAK PANGGIL BALIK!!

Monday, August 27, 2012


MKT bukannya hendak menyibuk cuma sekadar hendak menyampaikan artikel yang agak menarik berkenaan Timb. Presiden PKR iaitu Azmin Ali. Sejahat-jahat manusia adalah sdeorang yang telah dianggap derhaka oleh kedua ataupun salah seorang daripada ibubapanya.

Artikel ni MKT plagiat keseluruhan ceritanya agar dapat memberi satu input kepada para pembaca blog MKT supaya faham akan maksud politik sebenarnya. Hendak berpolitik tu, janganlah sampai sanggup membuang ibubapa dan memutuskan silaturrahim. Islam tidak pernah ajar umatnya sebegitu rupa.


Apa-apa pun, MKT hidangkan artikel yang dipetik daripada blogger Badut Rakyat.

Tajuk di Meloyakini berbunyi,‘leave my mum alone, Azmin tells UMNO’ (Jangan ganggu ibu saya,kata Azmin kepada UMNO) membuatkan saya tersenyum sinis. Mungkin Azmin tidak faham bahawa yang menghancurkan hati ibunya bukan UMNO, tetapi Azmin Ali sendiri yang menyebabkan ibunya memilih saluran media untuk meluahkan perasaan. Bukan UMNO, tetapi kederhakaan Azmin sendiri yang tidak memberi peluang dan ruang lain lagi untuk ibunya menariknya agar kembali ke pangkal jalan. Yang menyebabkan Azmin menjadi anak derhaka pula juga bukan UMNO, tetapi Anwar Ibrahim. 

Justeru, jika Azmin perlu melepaskan kemarahan kepada seseorang, lepaskanlah kepada diri sendiri dan Anwar Ibrahim bukan kepada UMNO. Tidak wajar juga bagi Azmin untuk menyalahkan stesen TV dan media yang memberi ruang kepada ibunya menyerunya pulang kerana media hanya menjalankan tugas, iaitu mencari berita sensasi dan sudah pastinya berita seorang ahli politik yang derhaka kepada ibu adalah berita sensasi. Selagi berita tersebut benar dan bukannya fitnah, maka Azmin tidak ada hak untuk menghalang kebebasan media. Sedangkan parti Azmin sendiri sering mempergunakan media untuk memburuk-burukkan keluarga dan sanak-saudara pemimpin-pemimpin UMNO maka apakah salahnya jika media pro-UMNO juga menyebarkan berita mengenai keluarga dan sanak-saudaranya ??? Apatah lagi jika berita tersebut bukanlah fitnah,tetapi benar belaka.

Paling jelek ialah apabila Azwan, abang Azmin dari golongan LGBT juga turut menghina ibu mereka di dalam twitter miliknya. Azwan dengan biadapnya menghina ibunya sebagai ‘sanggup menjadi bahan TV3 untuk ratings’. Begitu rendah sekali kedudukan ibu sendiri di mata Azwan. Namun, apa yang kita harapkan dari seorang pondan. Begitupun, Azmin seharusnya mempunyai kredibiliti dan integriti yang jauh lebih tinggi dari Azwan kerana beliau bukan seorang penyanyi atau pelakon atau pengacara murahan seperti Azwan. Sebaliknya beliau adalah seorang pemimpin dan punya tanggungjawab terhadap rakyat. Malangnya, Azmin tidak menunjukkan perbezaan taraf antara dirinya dengan Azwan, si pondan tua yang kehilangan arah kehidupan. Persamaan mentaliti antara Azwan dan Azmin pastinya menakutkan rakyat. Tidak mungkin manusia yang ‘hilang arah’ mampu memimpin ??? 

Seseorang pemimpin hanya akan mampu menjadi pemimpin yang baik, berkesan dan berjaya jika mendapat restu ibunya. Tanpa restu ibu, Azmin seolah-olah telah dilaknat untuk musnah. Bagaimana kita mengharapkan pemimpin yang telah ‘tersumpah laknat oleh ibu’ dapat membawa kesejahteraan dan kecemerlangan kepada rakyat dan negara ???

KLIK DI SINI UNTUK SELANJUTNYA

Kita bukannya hendak menyibuk dengan perihal keluarga Azmin dan kesudahan nasib Azmin di dunia mahupun akhirat. Tetapi sikap dan perbuatan Azmin terhadap ibunya adalah cerminan corak kepimpinan Azmin sebagai pemimpin kanan PKR. Itu sekiranya partinya mendapat mandat untuk memerintah negara. Justeru itu, walaupun kita enggan menjadi penyibuk, soal restu ibu Azmin sedikit sebanyak tetap menjadi urusan seluruh rakyat jelata. Selain itu, sokongan kuat saudara kandung Azmin dari golongan LGBT terhadapnya juga turut menimbulkan persoalan mengenai pendirian PKR terhadap homoseksual, lesbian, biseksual dan transgender. Nampak seolah-olah parti ini cenderung untuk menghalalkan LGBT andainya mereka memerintah nanti. Apa yang pasti, dua perkara yang melingkungi Azmin iaitu hubungan sejenis dan anak derhaka, sudah cukup untuk membawa kita ke arah kemusnahan yang dijanjikan Allah S.W.T sekiranya parti beliau memenangi pilihanraya.

Para pembaca...sila renung-renungkanlah...

0 ulasan:

Post a Comment

 
© Copyright 2010-2011 Melayu Kedah Terakhir All Rights Reserved.
Template Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.