.

.

Pages

KENA TENDANG?...PADAN MUKA!!!....

Saturday, May 5, 2012SEPATUTNYA BUKAN DIBUANG DARI UNIVERSITI SAHAJA, MALAHAN PATUT DIBUANG DARI NEGARA INI JUGA. KERANA NEGARA, BANGSA DAN AGAMA AKAN KERUGIAN BESAR SELAGI MANUSIA SYIAH INI BERMUKIM DI DALAM NEGARA INI.
NYALAAN TERAKHIR SEBAGAI MAHASISWA
TIADA JASA YANG DITABURKAN KEPADA BANGSA, AGAMA DAN NEGARA TIBA-TIBA SATU MALAYSIA PATUT BERI KEISTIMEWAAN KEPADA BELIAU? SIAPAKAH MANUSIA SYIAH INI? 

SETAKAT BELAJAR PUN DAPAT CGPA 2.3 SAHAJA, ADA NILAIKAH BELIAU KEPADA AGAMA, BANGSA DAN NEGARA PADA MASA HADAPAN? TIADA... 

MKT MENYOKONG PENUH CADANGAN DARI GABUNGAN PERSATUAN MAHASISWA UiTM (WARIS WAWASAN) UNTUK MENENDANG KHALID ISMATH DARI MENERUSKAN PENGAJIANNYA DI UNIVERSITI TERSEBUT.


4 Mei - Gabungan Persatuan Mahasiswa UiTM (Waris Wawasan) hari ini bertindak menyerahkan memorandum kepada Naib Canselor UiTM Prof. Dato Ir. Sahol Hamid Abu Bakar bagi mendesak pihak UiTM mengenakan tindakan kepada Khalid Mohd Ismath yang telah mencemarkan nama baik kampus UiTM ekoran tindakan beliau mengeluarkan kenyataan berbentuk hasutan ketika demontrasi Bersih 3.0

Memorandum yang diserahkan oleh Pengerusi Waris Wawasan Mohd Noraizat Norazam itu antara lain mendakwa Khalid Mohd Ismath yang telah banyak kali bertindak di luar batasan telah membawa satu perjuangan yang bertentangan serta boleh memudaratkan keharmonian kampus UiTM dan negara.

Selain menyerahkan memorandum kepada Nasib Canselor UiTM, Noraizat turut menyerahkan dua lagi memorandum iaitu kepada Yang di Pertuan Agung serta Menteri Besar Selangor.

Sementara itu, Naib Canselor UiTM ketika ditemui pemberita mengakui bahawa tindakan pelajar Tahun 2 Jurusan Undang-Undang iaitu Khalid Mohd Ismath itu telah mencemarkan nama baik UiTM.  

"Berdasarkan laporan yang diterima, jelas Khalid melakukan perkara yang salah serta bertentangan dengan undang-undang yang termaktub, jadi kita akan siasat dan lihat apa tindakan seterusnya" katanya kepada para wartawan. 

P/S : MKT JUGA HENDAK TENGOK SAMADA SI ANWAR AKAN MEMBELA NASIB KAHLID ISMATH INI ATAUPUN TIDAK? 

1 ulasan:

Anonymous said...

Gua sokong..... sack him out.

Post a Comment

 
© Copyright 2010-2011 Melayu Kedah Terakhir All Rights Reserved.
Template Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.