.

.

Pages

SETUJU....TETAPI?

Saturday, May 5, 2012


"RAKYAT WAJIB BOIKOT AKHBAR LUCAH" UJAR SERIKANDI KEADILAN. SEMEMANGNYA MUDAH MELAFAZKAN TETAPI AMAT SUSAH MENGAMALKANNYA. SIKAP MEMPERTAHANKAN PEMIMPIN YANG NYATA-NYATA MEMBUAT KEMUNGKARAN DIANTARA SALAH SATU DOSA BESAR ITU, AGAK MENGECEWAKAN.


PRESIDEN PAS YANG BOLEH DIKATEGORIKAN SEBAGAI TUAN GURU (KONONNYA) PUN MEMBENARKAN MENGAIBKAN PEMIMPIN DEMI UNTUK MENGETAHUI LATAR BELAKANG PEMIMPIN. 

OLEH SEBAB YANG DEMIKIAN, TIDAK SALAH RASANYA PARA PENGAMAL MEDIA MEMPERTONTONKAN KEPADA RAKYAT AKAN TEMBELANG SEBENAR PEMIMPIN YANG BERTERUSAN MENGAMALKAN SALAH SATU DARI DOSA BESAR ITU.

MENGAPA PULA PERLU DIPUTAR BELITKAN SEGALA KEBENARAN SEDANGKAN RAKYAT PERLU TAHU SIAPAKAH DAN BAGAIMANAKAH PEMIMPIN MEREKA SEBENARNYA?

JIKA SOKONG KEPADA PEMIMPIN HATTA TERNYATA PEMIMPIN ITU BURUK AKHLAKNYA, BUKANKAH ITU DINAMAKAN SEBAGAI 'ASSOBIYAH'?

JIKALAULAH SEGALA PERILAKU SEKS ITU DILAKUKAN OLEH ORANG-ORANG UMNO, BUKANKAH MENGEGAR SATU MALAYA OLEH TEMPIKAN PAKATAN RAKYAT MENGATAKAN UMNO INI KAI SEKS JUGA. BETUL ATAU TIDAK?

CUBA PARA PEMBACA IMBAS KEMBALI PERISTIWA VIDEO SEKS CHUA SOI LEK. IMBAS KEMBALI SEHEBATMANA LALAKAN ANJING-ANJING PAKATAN RAKYAT MENYALAK. JADI, BILA TERKENA KEPADA BATANG HIDUNG MEREKA SEMULA, MENGAPA LAIN PULA NADANYA?

RENUNG-RENUNGKANLAH....


KUALA LUMPUR - Penyiaran gambar lucah dan berita yang diragui kesahihannya oleh media arus perdana hanya untuk memberi persepsi buruk kepada pemimpin Pakatan Rakyat, kata Ketua Srikandi KEADILAN, Siti Aishah Shaik Ismail.

“Media arus perdana kongkongan Umno BN nampaknya lebih gemar memainkan isu tidak bermoral, daripada isu penting rakyat dan negara,” katanya kesal dengan laporan muka depan beberapa media Umno semalam.

Aishah berkata, amat malang kepada pengamal media dan rakyat, jika inilah standard media yang dibina kerajaan, iaitu menggunakan politik lucah untuk meraih sokongan.

“Ia bukti jelas kerajaan telah hilang kredibilitinya untuk memimpin negara kepada suasana pemikiran yang matang dan baik.

“Justeru, saya mengecam sekerasnya media arus perdana yang menyiarkan berita dan gambar yang tidak sahih dan meragukan untuk tatapan rakyat,” katanya dalam satu kenyataan.


0 ulasan:

Post a Comment

 
© Copyright 2010-2011 Melayu Kedah Terakhir All Rights Reserved.
Template Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.