.

.

Pages

KELAKAR GILA SI ANWAR NI...

Wednesday, May 23, 2012


Memetik kata-kata Anwar dalam satu ceramah di Dataran Rakyat, Pekan Tanjong Piandang di Parit Buntar, Perak Jumaat lepas “Mudah saja, hadir dan berikan keterangan sebagai saksi. Ini bukan perkara sukar untuk dilakukan kecuali adanya sesuatu kebatilan yang cuba disembunyikan dari pengetahuan rakyat negara ini”.

Paku dulang, paku serpih. Sebelum hendak mengata orang, ukur baju di badan sendiri dahulu. Ada dua soalan yang perlu para pembaca soalkan kepada Anwar.

Pertama, dah keluar ke sapina Mahkamah di Perancis yang mengkehendaki Najib hadir ke negara tersebut untuk memberi keterangan? Setahu penulis, tidak ada apa yang berjalan sekarang melainkan propaganda mengenainya yang setakat memetik sumber dari NGO pro Pakatan haram – SUARAM (RAM juga dihujungnya – haram).

Kedua, Anwar siapa nak gesa-gesa Perdana Menteri untuk hadir ke mahkamah di Perancis bila tidak ada keperluan untuk beliau hadir di sana? Eh, Anwar lupakah, yang dia nak menghadap kes liwat di Mahkamah dalam negara ini pun, bertahun-tahun ambil masa untuk selesaikan dek banyaknya penangguhan.

Boleh pulak senang hati dia ‘mengarahkan’ Najib datang ke Perancis untuk beri keterangan atas kes yang belum dijalankan. Tidakah kelakarnya tu?

Setakat yang ada ialah kenyataan peguam yang dilantik SUARAM dan salah seorang dari 3 hakim yang ‘menyiasat’ kes ini. Perbicaraan yang sebenarnya belum berjalan pun, silap-silap tak akan berjalan pun sebab bukti yang diperolehi pendakwa Perancis tidak menjumpai sebarang bukti salah laku.

Sebab itu SUARAM (sebut Pakatan haram) lantik peguam untuk menyiasat.

Ini belum disebutkan lagi ‘penemuan’ kelakar oleh peguam yang dilantik SUARAM, kononnya Najib terima komisen USD 1 billion (RM 3.8 billion mengikut tukaran tahun 2003) untuk 2 buah kapal selam yang berharga Euro 1.4 billion (RM 3.6 billion) – komisen lebih mahal dari harga kapal selam.

Dan Anwar bergantung sepenuhnya kepada ‘penemuan’ SUARAM ini untuk meneruskan fitnahnya terhadap kredebiliti Najib dan kerajaan dalam isu Scorpene ini, walaupun berbuih jawapan telah diberikan, termasuk di Parlimen.

Justeru, penulis nak menasihatkan Anwar, berhentilah buat kerja bodoh ni sebab orang dah tak minat nak dengar air liur kau lagi dah. 

SUMBER : BLOGGER INI

0 ulasan:

Post a Comment

 
© Copyright 2010-2011 Melayu Kedah Terakhir All Rights Reserved.
Template Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.