.

.

Pages

ITULAH IMPIAN SEBENAR PAS KEDAH...

Sunday, May 6, 2012


AKHIRNYA PAS KEDAH MENGAKUI SEMEMANGNYA PEMBABITAN MEREKA DI DALAM ARUS POLITIK ADALAH UNTUK MENDAPATKAN KUASA SEMATA-MATA. BUKANNYA UNTUK KEBAIKAN RAKYAT.

INI DIAKUI SENDIRI APABILA KEMELUT YANG BERLAKU BARU-BARU INI ANTARA MENTERI BESAR DAN BEBERAPA ORANG EXCONYA TELAH MENDAPAT RESPONS YANG KUAT DARI PUCUK PIMPINAN PAS PUSAT.


AKHIRNYA TERPACUL JUGA BAIT-BAIT AYAT DARI MULUT MAHFUZ AL-BEAN INI...

PAS mengakui kemelut politik di Kedah berikutan beberapa pemimpin termasuk exco yang tidak berpuas hati dengan cara Menteri Besar Datuk Seri Azizan Abdul Razak mentadbir negeri itu "sedikit sebanyak kesan" terhadap fokus jentera parti dan Pakatan Rakyat bagi menghadapi pilihan raya umum akan datang.

Bahkan, kata Naib Presiden PAS Datuk Mahfuz Omar, pergeseran berkenaan juga mengganggu kerancakan gerak kerja jentera dan 'membantutkan' usaha Pakatan Rakyat memandangkan pilihan raya umum akan berlangsung dalam masa yang terdekat.

MKT TIDAK MENAFIKAN BAHAWA ISU INI ADALAH ISU LAPUK ATAUPUN BASI TETAPI PADA PANDANGAN MKT ISU INI ADALAH JELAS MENUNJUKKAN KEPADA RAKYAT MALAYSIA KHUSUSNYA RAKYAT NEGERI KEDAH YANG PAS ADALAH SEBUAH PARTI YANG BUKANNYA BERJUANG UNTUK RAKYAT. TETAPI BERJUANG UNTUK TEMBOLOKNYA SENDIRI.

SELAMA 4 TAHUN LEBIH MEMERINTAH NEGERI KEDAH, BAGAIMANAKAH KEADAAN RAKYAT? SELESA ATAUPUN MASIH DI TAKUK YANG LAMA? TIADA PERUBAHAN YANG KETARA MELAINKAN PEMBANGUNAN KHAYALAN YANG  MAMPU DIJANJIKAN OLEH PAS KEDAH.

SELAMA BARISAN NASIONAL (BN) MEMERINTAH KEDAH HAMPIR SEPARUH ABAD, TIADA PULA RAKYAT KEDAH DIPERDENGARKAN DENGAN PERTELINGKAHAN ANTARA MENTERI BESAR DAN EXCO DEMI MEREBUT PROJEK KERAJAAN.

TETAPI IANYA TELAH BERLAKU PADA HARI NI.


INIKAH DASAR PERJUANGAN PAS SEKARANG? DASARNYA TELAH BERUBAH MENGIKUT KEERLUAN NAFSU NAFSI PEMIMPIN ATASANNYA. DAN PARA PENYOKONG BUTA HATI DAN MATA HANYA MENDAPAT RIBUAN HUJAH AIR LIUR YANG DITABURKAN MELALUI CERAMAH-CERAMAH PEMBOHONGAN.

0 ulasan:

Post a Comment

 
© Copyright 2010-2011 Melayu Kedah Terakhir All Rights Reserved.
Template Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.