.

.

Pages

GOLONGAN YANG KECEWA AKAN PILIH PAS DEMI SYURGA KHAYALAN?

Saturday, May 5, 2012

BUKTI YANG AGAK NYATA JUGA APABILA ADA GOLONGAN ARTIS YANG MULA MENYOKONG PERJUANGAN PAKATAN RAKYAT. ANTARANYA ADALAH DISEBABKAN KECEWA DAN DIKECEWAKAN....MUDAH CERITANYA, MEREKA INI ADALAH INSAN YANG KECEWA.

KEPADA GOLONGAN ARTIS YANG BENAR-BENAR HENDAK BERUBAH HALA TUJU SETELAH JAHIL SEBELUM INI, MKT TIDAKLAH MEMPERTIKAIKAN SANGAT KERANA ITU ADALAH LUMRAH.

CUMA YANG MKT PERTIKAIKAN ADALAH SEGELINTIR BEKAS-BEKAS ARTIS YANG KONONNYA MAHU BERUBAH TETAPI NAMPAKNYA SEPERTI MASIH LAGI GILA DENGAN POPULARITI APABILA MENYERTAI PARTI POLITIK. YANG LEBIH BANGANGNYA, MENYERTAI PARTI PEMBANGKANG YANG KONONNYA MEMPERJUANGKAN ISLAM.

TIDAK SEMESTINYA MENYERTAI PARTI ISLAM AKAN MEMBAWA MAKNA KITA ITU ADALAH LEBIH ISLAM DARI ISLAM YANG LAIN. 

AGAMA ISLAM MENYERU UMATNYA MENCARI GURU AGAMA UNTUK MENDALAMI PENGHAYATAN TERHADAP AGAMA. BUKANNYA MENCARI GURU AGAMA YANG MEMPOLITIKKAN AGAMA DEMI TEMBOLOKNYA.

MENGIKUT FIRASAT MKT, GURU YANG BENAR-BENAR MENGAJAR SEBENAR-BENAR AGAMA, MASIH WUJUD DAN RAMAI SEKALI DI NEGARA INI. MENGAPA TIDAK SAHAJA MENGIKUT SEGALA AJARANNYA? APAKAH KEHEBATAN GURU POLITIK AGAMA INI SEHINGGAKAN SANGGUP MENOLAK AJARAN GURU AGAMA YANG SEBENAR?

JUJUR MKT ZAHIRKA YANG MKT LEBIH SUKA MENGIKUTI GURU AGAMA SEPERTI USTAZ KAZIM ELIAS. WALAUPUN BELIAU ADALAH AHLI PARTI ISLAM (KONONNYA) ITU, BELIAU TIDAK PULA MECAMPURKAN HAL POLITIK DENGAN AGAMA. MALAHAN BELIAU BERTINDAK NEUTRAL BILA DIAJUKAN SOALAN YANG BERBENTUK PROVASI POLITIK. DAN YANG PALING PENTING, TIDAK PULA MKT DENGAR SATU PERKATAAN YANG BERBENTUK CERCAAN KEPADA ORANG LAIN DIDALAM SETIAP CERAMAHNYA.

ITU BARU GURU AGAMA YANG SEBENAR-BENARNYA. BUKAN GURU AGAMA POLITIK YANG SENTIASA MERENDAH-RENDAHKAN ILMU ORANG LAIN. AJARAN ORANG LAIN ADALAH SALAH, HANYA AJARANNYA SAHAJA YANG BENAR. ITU NAMANYA RIAK DI DALAM ILMU. TUHAN CUKUP MEMBENCI GOLONGAN INI.

TUHAN SUDAHPUN BENCI AKAN GOLONGAN INI, MENGAPA PULA KITA YANG JAHIL INI PERLU IKUT JUGA? 

MKT SERULAH PADA BOB LOKMAN, AISYAH, ABBY ABADI DAN LAIN-LAIN SELEBRITI NEGARA INI AGAR CARILAH GURU YANG SEBENAR-BENAR GURU BUKANNYA GURU POLITIK AGAMA. NESCAYA SELAMAT KAMU DI DUNIA DAN AKHIRAT.0 ulasan:

Post a Comment

 
© Copyright 2010-2011 Melayu Kedah Terakhir All Rights Reserved.
Template Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.