.

.

Pages

AKIDAH...TUDUNG HANYA SEKADAR HIASAN SAHAJA

Tuesday, April 24, 2012


MACAM-MACAM TELAH BERLAKU KEPADA DUNIA PADA MASA SEKARANG INI. ADA YANG SANGGUP MENJUAL AGAMA DEMI KEMEWAHAN DAN KUASA. ADA PULA YANG MENJUAL DUNIA DEMI AGAMA.

TETAPI APA-APA PUN, YANG PALING TERUKNYA APABILA SESEORANG ITU MENJUAL AGAMA UNTUK KEMEWAHAN DAN KEKUASAAN DUNIAWI YANG SEMENTARA INI YANG LEBIH TERUK.


BILA MKT TERPANDANG KEADAAN GAMBAR DIATAS TERBAYANG BETAPA HINANYA SESEORANG ITU YANG TERGAMAK MENJUAL MARUAH AGAMANYA DEMI KEUNTUNGAN DUNIA YANG SEDIKIT. SUDAHLAH BERTUDUNG DAN YANG PASTINYA WANITA-WANITA INI LAYAK DIGELAR MAKCIK-MAKCIK.

TAKKAN HENDAK DIPERSALAHKAN KEPADA PIHAK KERAJAAN JIKA BUDAYA INI BERLELUASA? PADAHAL SETIAP ORANG YANG BERAGAMA ISLAM TELAHPUN ARIF AKAN HUKUM BERJUDI/TIKAM NOMBOR EKOR INI. MKT JUGA TAHU DI SETIAP PREMIS TIKAM NOMBOR INI JUGA ADA LARANGAN MENGENAI ORANG ISLAM TIDAK DIBENARKAN MEMBELI NOMBOR. TAKKAN HENDAK DIPERSALAHKAN ORANG LAIN DI ATAS KEJAHILAN KITA SENDIRI KOT?


SENARIO INI, APAKAH PULA HUKUMNYA? WANITA TIDAK MEMPUNYAI RAMBUT (BOTAK) MAKA TIDAK PERLU MEMAKAI TUDUNGKAH? ALASANNYA BELIAU TIDAK MEMPUNYAI SEHELAI PUN RAMBUT DISEBABKAN BOTAK DAN TIDAK PERLU MENGENAKAN TUDUNG. TIDAK MENGAPALAH TIADA BERTUDUNG TETAPI MENGAPA PULA PERLU DIDEDAHKAN AURAT-AURAT YANG LAIN PULA? SEDARLAH SIKIT CIK KAK, KAMU ITU SUDAHPUN BERUMUR 41 TAHUN, SUDAH LAYAK AGAKNYA BERFIKIR UNTUK BERAMAL SEBELUM MATIMU.

APA-APA PUN ALASANNYA, MKT YAKIN KEBANYAKKAN WANITA DI NEGARA INI, AMNYA SELURUH DUNIA ADALAH BERSIKAP BERPURA-PURA DENGAN HUKUM BERTUDUNG. 

ADA YANG BERSETUJU?


5 ulasan:

- NsLearn2Swim - said...

"TAKKAN HENDAK DIPERSALAHKAN KEPADA PIHAK KERAJAAN JIKA BUDAYA INI BERLELUASA?" <--- memang salah kerajaan pun...sbb kerajaan x kontrol n kawal...kerajaan pun ambik tax dr spot toto ni...suruh buat hudud x nak...kata x relevan...hukum Allah tu relevan je pada bila2 zaman pun...Allah lagi maha mengetahui...siapa la kita nak ckp yg hudud tu x relevan... benda2 kat atas ni la yg jadi kalau pemimpin x laksanakan hudud....

Ibnu Dahlan said...

Jenis manusia yg x reti bersyukur. Inilah contohnya. Kerajaan ala-ala Islam PAS pun x terdengar dh tutup satu pun kedai judi di malaysia ni. Mengapa pula nk salahkan Kerajaan yg kononnya sekular ini? Sepatutnya segala kesalahan patut ditudingkan kepada Kerajaan Islam PAS di dua2 negeri. jangan terlalu berat sebelah sangat aihhh....Ke kamu ni golongan 'Assobiyah'?

mijan said...

assalammualaikum..ckp jgn berdasarkan nafsu semata...apa y kita dok politik ni adalah kehidupan seharian...hidup itu apa???? ISLAM jawapnya....xhidup sesorg tanpa ISLAM...bagaimana nak hidup???? guna pejalanan.... perjalanan itu apa???? perjalanan ialah AGAMA...pemimpin mcmna kita nak???pikirla sendiri...xkn nk ajar kot...jgn terlalu teruja ngn MELAYU..sy sndiri melayu... tp xbngga jd melayu.. tp besyukur dilahirkan dalam keluarga islam... xkn kita nk sokong y terang2 menghalalkan y haram....kalo anda seorang y mahu agama...(ibnu dahlan) siasat lah betol2 maklumat2 y anda dapat dan selami diantara dua pihak...y mana menjalankan sunnahnya..anda xkn kenal sesorg lebih jelas melainkan anaknya sendiri...kerana anak sendiri lah y nmpak perbuatan y ayah dia buat di DALAM rumah....ni perumpamaan sahaja... jd anda kena selami pemerintah... y saya sebot antara pas dan kerajaan...y manakah mencontohi sunnah rasullullah s.a.w... tp sy akui...anda msti akan mengatakan pas juga ada melakukan perkara tidak betol... stiap manusia ada melakukan kesalahan...tidak semua camtu...percayala...perjuangan y dibawa t.guru bersama angkatan adalah utk mengangkat agama islam keatas...marilah sy mengajak anda memperjuangkan islam... hnya islam y boleh merawat segala kemusykilan ini....dan hnya islam y boleh merawat segala masalah sosial negara.....harap anda berpikir lebih jauh..assalammualaikum..

Anonymous said...

MKT.. jom buka ruang chating dalam ni.. dok tulis sorang2.. syok sendiri sahaja.. buka ruang chating boleh kami tanya on the spot.. gentleman macam papagomo baru best..

Ibnu Dahlan said...

Idea menarik...nnt MKT akan usahakan. Tq...

Post a Comment

 
© Copyright 2010-2011 Melayu Kedah Terakhir All Rights Reserved.
Template Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.