.

.

Pages

PUNCA UMNO DIBENCI RAKYAT

Tuesday, May 22, 2012


MKT TIDAK MENAFIKAN YANG DIDALAM UMNO ADA PARASIT-PARASITNYA YANG BERSELINDUNG DIBALIK TABIR KERAMAHAN BUDI BICARANYA. MKT JUGA TIDAK DAPAT MENAFIKAN BAHAWWA DIDALAM UMNO JUGA TERDAPAT MANUSIA-MANUSIA YANG MEMENTINGKAN TEMBOLOKNYA SENDIRI TANPA MEMIKIRKAN KEPERUTAN RAKYAT.

ITU MEMANG MKT TIDAK DAPAT MENAFIKANNYA...


TETAPI MKT DAPAT MENAFIKAN JIKA PIHAK PEMBANGKANG MEMBUAT TOHMAHAN KEATAS PARTI KERAMAT INI. 

ADAKAH KERANA SEBIJI BUAH YANG BERULAT DAN BUSUK MAKA KITA HARUS DAN WAJIB MENEBANG SATU POKOK? DIMANA SELAMA BERTAHUN-TAHUN POKOK ITU MEMBERIKAN HASIL YANG DAPAT MENGENYANGKAN SATU KELUARGA, HANYA DISEBABKAN SEBIJI BUAH MAKA POKOK ITU WAJIB DITEBANG.

DALAM KELUARGA MANA-MANA PUN DIDUNIA AKAN ADA SEORANG ANAK-ANAK YANG AKAN MENDATANGKAN MASALAH KEPADA IBUBAPANYA. ADAKAH KITA PERLU HUKUM IBU BAPANYA DISEBABKAN MASALAH YANG DITIMBULKAN OLEH ANAK-ANAK ITU?

ADA SESETENGAH RAKYAT YANG TIDAK BERPUAS HATI DENGAN UMNO, BUKANLAH DISEBABKAN DASAR PERJUANGAN UMNO ITU SENDIRI. TETAPI DISEBABKAN PERMUSUHAN DENGAN ORANG YANG DIKATAKAN SEBAGAI AGEN UMNO.

ANTARA YANG MENJADI AGEN UMNO ADALAH SEPERTI JKKK, PEGAWAI-PEGAWAI TINGGI KERAJAAN, KAKITANGAN KERAJAAN, YANG BERHORMAT (YB) DAN LAIN-LAIN. 

MEREKA-MEREKA INILAH YANG SEBENARNYA MENJADI PUNCA MENGAPA UMNO MENDAPAT NAMA BURUK.

PERSOALANNYA, APAKAH TINDAKAN DARI PERINGKAT ATASAN UMNO MENGHADAPI TOHMAHAN INI? 

0 ulasan:

Post a Comment

 
© Copyright 2010-2011 Melayu Kedah Terakhir All Rights Reserved.
Template Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.