.

.

Pages

PARTI ISLAM? HANYA PADA NAMA SAHAJA...

Thursday, May 3, 2012


SUDAH TERBUKTI DENGAN PENGUASAAN KERAJAAN PARTI ISLAM PUN TIDAK BERUPAYA UNTUK MENCEGAH DARI RAKYATNYA DARI MELAKUKAN MAKSIAT. DIKETUAI OLEH SEORANG BEKAS USTAZ PUN TIDAK MAMPU MENTARBIYAH KESELURUHAN RAKYATNYA MENGENAI AJARAN ISLAM.

APA SUDAH TERJADI KEPADA KERAJAAN PAS KEDAH DIMANA BARU-BARU INI ADA SEPASANG ANAK MUDA BAWAH UMUR TELAH MELAKUKAN ZINA. KEMUDIAN TELAH MENGANDUNG DAN SELEPAS ITU MEMBUNUH BAYINYA SENDIRI?


SEBELUM INI PAS SELALU MENUDING JARI KEPADA UMNO/BN KERANA MENJADI PUNCA MAKSIAT YANG BERLELUASA, TIDAK DIKAWAL DAN SEBAGAINYA. TETAPI APA YANG TERBUKTI SEKARANG, MEREKA JUGA TIDAK MAMPU SEBENARNYA MELAKUKAN APA YANG MEREKA PERTIKAIKAN DAHULU.

MENYALAHKAN ORANG LAIN SEMEMANGNYA SEMUDAH A, B DAN C. TETAPI APABILA KITA BERADA DITEMPAT ORANG ITU, BARULAH KITA TAHU SEBENARNYA MEMANG PAYAH UNTUK MENTADBIR SEBUAH KERAJAAN.

SUNGAI PETANI: Seorang pelajar perempuan yang bakal menduduki peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) dipercayai mencekik dan melemaskan bayi lelaki yang dilahirkannya dalam baldi berisi air Ahad lalu, sehari sebelum menanam mayat bayi itu dalam semak berhampiran kawasan kilang di Taman Ria Jaya di sini, keesokannya dengan bantuan teman lelakinya berusia 17 tahun.

Dalam kejadian 6.30 petang Ahad lalu, pelajar terbabit yang melahirkan bayi lelaki cukup sifat, panik lalu mengambil tindakan membunuh bayinya bagi mengelak perbuatan kejinya diketahui. Menurut sumber, pelajar terbabit mencekik dan melemaskan bayi itu dalam baldi berisi air sebelum menyimpan mayatnya dalam almari di biliknya.

“Bayi itu dipercayai hidup dan sempurna sifat ketika dilahirkan.

“Ibu bapa remaja perempuan itu tidak tahu anak mereka hamil mungkin kerana perutnya yang membesar tidak terlalu ketara,” katanya di sini, semalam.

APAKAH PERANAN MENTERI BESAR DALAM MENJALANKAN  AMANAH RAKYAT? DIMANAKAH CARA KERJA MENURUT ISLAM YANG SELALU DICANANGKAN SELAMA INI?

PADA PENDAPAT MKT, MENTERI BESAR PAS INI BUKANNYA SEKADAR MENGGALAKKAN MAKSIAT DENGAN PEMBUKAAN PUSAT-PUSAT HIBURAN DAN LAIN-LAIN, HENDAK MENCEGAHNYA PUN TIDAK PERNAH KOT?

0 ulasan:

Post a Comment

 
© Copyright 2010-2011 Melayu Kedah Terakhir All Rights Reserved.
Template Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.