.

.

Pages

K. RAJAGOPAL MINTA DISAMAKAN DENGAN AMBIGA?

Thursday, May 3, 2012


SELAMA INI, PENYOKONG PEMBANGKANG SERING MENGGUNAKAN NAMA K. RAJAGOPAL (JURULATIH PASUKAN BOLASEPAK MALAYSIA) APABILA HENDAK MENGAITKAN NAMA AMBIGA SREEVENASAN DENGAN HIMPUNAN BERSIH 3.0 BARU-BARU INI.

TETAPI SEBENARNYA PARA PENYOKONG BOLASEPAK MALAYSIA BUKAN TAKSUB KEPADA K.RAJAGOPAL SEPERTIMANA PENYOKONG-PENYOKONG PAKATAN RAKYAT.

DAN SUDAH PASTINYA K.RAJAGOPAL TIDAK PULA MEMINTA PERKARA-PERKARA YANG PELIK DAN DIANGGAP MENGHINA AGAMA RASMI NEGARA IAITU ISLAM SEPERTI YANG SI AMBIGA MAHUKAN SEPERTI DI BAWAH...

TUNTUTAN AMBABIGILA@AMBIGA

1. Seseorang anak yang dilahirkan oleh ibu bapa Islam tidak seharusnya secara terus menjadi orang Islam.

2. Orang bukan Islam yang telah memeluk Islam hendaklah diberikan kebebasan untuk kembali ke agama asal mereka (murtad) dan tidak boleh... dikenakan tindakan undang-undang.


3. Sebarang kes pertukaran agama orang Islam kepada bukan Islam tidak sepatutnya dikendalikan oleh Mahkamah Syariah tetapi dikendalikan oleh Mahkamah Sivil.4. Tidak perlu dicatatkan di dalam kad pengenalan seseorang Muslim bahawa ia beragama Islam.5. Orang bukan Islam tidak perlu dikehendaki menganut Islam sekiranya ingin berkahwin dengan Orang Islam, Orang Islam hendaklah dibenarkan keluar daripada Islam (murtad) sekiranya ingin berkahwin dengan orang bukan Islam tanpa boleh dikenakan tindakan undang-undang.6. Seseorang atau pasangan suami isteri yang menukar agamanya dengan memeluk Islam tidak patut diberikan hak penjagaan anak.7. Orang yang bukan Islam yang mempunyai hubungan kekeluargaan dengan seorang yang memeluk Islam hendaklah diberikan hak menuntut harta pusakanya selepas kematiannya.8. Kerajaan hendaklah menyediakan dana yang mencukupi untuk membina dan menyelenggara rumah-rumah ibadat orang bukan Islam sebagaimana kerajaan menyediakan dana yang serupa untuk masjid.9. Orang bukan Islam hendaklah dibenarkan dan tidak boleh dihalang daripada menggunakan perkataan-perkataan suci Islam dalam percakapan dan sebagainya.10. Bibel dalam Bahasa Malaysia dan Bahasa Indonesia sepatutnya dibenarkan untuk diedarkan kepada umum secara terbuka.11. Pelajaran agama bukan Islam untuk penganut agama itu hendaklah diajar di semua sekolah.12. Program-program berunsur Islam dalam bahasa ibunda sesuatu kaum hendaklah ditiadakan. Program dakwah agama lain selain Islam pula hendaklah dibenarkan untuk disiarkan dalam bahasa ibunda masing-masing.13. Orang Islam yang membayar zakat tidak sepatutnya dikecualikan daripada membayar cukai pendapatan dan wang Hasil zakat sepatutnya digunakan juga untuk keperluan orang-orang bukan Islam.14. Sepatutnya Islam tidak disebut sebagai pilihan pertama masyarakat Malaysia seperti dalam soal pakaian menutup aurat kepada pelajar sekolah.Inilah perjuangan Ambiga yang sedang mendapat sokongan daripada orang Islam PAS dan PKR di dalam Negara kita hari ini. Kalau inilah yang kita mahukan,marilah kita menyatakan sokongan tanpa berbelah bagi kepada Ambiga dan IFC. Maruah Islam di bawah tapak kaki si Hindu Ambiga! Sedihnya.P/S: K.RAJAGOPAL ADA MINTA SEBEGITU JUGAK KER?

0 ulasan:

Post a Comment

 
© Copyright 2010-2011 Melayu Kedah Terakhir All Rights Reserved.
Template Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.