.

.

Pages

BODOHNYA DARI BAPA MEMBAWA KE ANAKNYA

Wednesday, May 9, 2012


INILAH AKIBATNYA BILA KERAP MENGGUNAKAN OTAK LUTUT LEBIH DARI OTAK DIATAS KEPALA. TINDAKAN YANG BODOH TANPA MEMIKIRKAN RISIKO YANG BAKAL DIHADAPI OLEH KERAJAAN, RAKYAT MAHUPUN INDIVIDU.

APABILA DIGELARKAN BODOH, AKAN ADA MANUSIA-MANUSIA YANG AKAN MELENTING TETAPI PADA HAKIKATNYA SEMEMANGNYA MEREKA PATUT DIGELARKAN SEBEGITU.


TINDAKAN SEGELINTIR PENYOKONG-PENYOKONG YANG DIKETUAI OLEH NIK ABDUH IAITU ANAK KEPADA NIK AZIZ MEMBUAT DEMONSTRASI DI BANDAR SUCI MEKAH BARU-BARU INI TELAH MENDAPAT REAKSI YANG NEGATIF DARI PEMERINTAH KOTA MEKAH.

AKIBATNYA KUOTA JEMAAH HAJI DARI MALAYSIA MUNGKIN AKAN DIKURANGKAN AKIBAT DARI TINDAKAN BODOH MANUSIA YANG TIDAK TAHU BERSYUKUR INI.

MKT RASA KEBODOHAN INI DATANGNYA DARI BAPANYA SEHINGGALAH TURUN PULA KEPADA ANAKNYA.

AKHIRNYA YANG PENAT TURUN NAIK ADALAH MENTERI DARI UMNO/BN SENDIRI YANG DITUGASKAN UNTUK MENYAPU TAHI YANG DITINGGALKAN OLEH SI BODOH ITU.

TERPAKSALAH PULA SI JAMIL KHIR MERAYU KEPADA PEMERINTAH ARAB SAUDI AGAR JANGAN DIKURANGKAN KUOTA DEMI UNTUK RAKYAT NEGARA INI MENUNAIKAN HAJI.

SAMPAI KE TAHAP ITU MENTERI-MENTERI UMNO BERIKAN PERKHIDMATAN KEPADA RAKYAT BUKANNYA SEPERTI MENTERI BESAR PAS ITU. YANG BELIAU TAHU ADALAH BUAT MASALAH SAHAJA. SELEPAS ITU TUDING JARI KEPADA ORANG LAIN....

SUDAH ITU PULA KERAJAAN ARAB SAUDI SEDANG MELANCARKAN GERAKAN MEMBURU MEREKA KERANA MENYAMPAIKAN UCAPAN MENGHASUT RAKYAT ARAB SAUDI MENYERTAI ARAB SPRING.

SUDAHLAH BUAT HAL KAT NEGARA SENDIRI, KAT NEGERI ORANG PUN NAK BUAT HAL JUGAK? 

BILA KENA TANGKAP, BUAT MUKA KASIHAN KEPADA KERAJAAN UNTUK BERUSAHA MEMBEBASKAN MEREKA.

MACAM SIAL LAH PUAK-PUAK PAS INI.....

HENDAK TAHU LEBIH LANJUT SILA KLIK BLOGGER INI

1 ulasan:

Anonymous said...

I like! Otak lutut... Jenis pikir kepentingan diri sendiri bukan tahu hidap bermasyarakat. Kalau baca Cik Tantawi punya facebook, lagilah haru, justification yang memang tidak sepatutnya diucap oleh pemimpin.

Post a Comment

 
© Copyright 2010-2011 Melayu Kedah Terakhir All Rights Reserved.
Template Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.