.

.

Pages

ALAHAII..MAT SABU

Wednesday, May 16, 2012


KEMEROSOTAN POPULARITI MAT SABU DAN PAS KHUSUSNYA MENUNJUKKAN BAHAWA  PARTI ITU SERTA BARISAN KEPIMPINANNYA SUDAH MULA DITOLAK OLEH RAKYAT.

INI DAPAT DILIHAT DENGAN PENDEDAHAN BERGAMBAR (TIADA EDIT) HASIL DARI JURUGAMBAR AMATUR SEMASA CERAMAH DI DEWAN MAJLIS DAERAH PASIR PUTEH, KELANTAN.


JELAS PENOLAKKAN DARI RAKYAT NEGERI CHE SITI WAN KEMBANG TERHADAP MAT SABU BERSERTA PARTINYA. MENOLAK DAKYAH-DAKYAH PEMBOHONGAN, PENYEBARAN KESONGSANGAN FATWA DAN MEMPERMAIN-MAINKAN AGAMA ISLAM.


SEBENARNYA, JIKA SEBELUM INI KEHADIRAN MAT SABU ADALAH SEBAGAI SATU DAYA PENARIK DIDALAM SETIAP CERAMAH-CERAMAH PAS. KEHADIRAN PENDENGAR JARANG SEKALI MENDUKACITAKAN. 


TETAPI IANYA BERLAINAN DARI APA YANG MAT SABU KHAYALKAN. 

MENGIKUT ANGGARAN BLOGGER INI, KEHADIRAN PENDENGAR ADALAH 30 ORANG SAHAJA TETAPI MKT 'UP'KAN SIKIT. MUNGKIN SEKITAR 100 ORANG SAHAJA TERMASUK MAT SABU DAN BARISAN PEMIMPIN DIATAS PENTAS.

MKT DAPAT RASAKAN DENYUTAN NADI SETIAP WARGA KELANTAN YANG SUDAH MULA KEHAUSAN PEMBANGUNAN SEBENAR BERCORAK ISLAM YANG DAPAT DILIHAT DENGAN JELAS DI NEGERI-NEGERI YANG LAIN.

MKT JUGA DAPAT RASAKAN DENYUTAN NADI WARGA KELANTAN YANG SUDAH MULA MUAK DENGAN JAJI-JANJI MANIS SERTA FALSAFAH KARUT YANG DI DENDANGKAN OLEH KADER-KADER PAS.

CUMA MKT BELUM LAGI DAPAT RASAKAN DENYUT NADI WARGA KEDAH YANG MENJADI TANAH TUMPAH DARAH MKT UNTUK MENOLAK KEPIMPINAN BARISAN ULAMA' PENIPU YANG BERMAHARAJALELA DIDALAM PENTADBIRAN NEGERI KEDAH.

BILAKAH AGAKNYA ITU?


0 ulasan:

Post a Comment

 
© Copyright 2010-2011 Melayu Kedah Terakhir All Rights Reserved.
Template Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.