.

.

Pages

AKIDAH...KEMENANGAN KEPADA YANG IKHLAS

Monday, May 7, 2012


BILAMANA SUDAH IKHLAS, SUDAH PASTINYA AKAN MENDAPAT BANTUAN DARI INSAN MAHUPUN DARI TUHAN. TETAPI JIKA PERJUANGAN DISELITKAN DENGAN SEBIJI ZARAH SEBAB YANG LAIN MAKA AKAN PINCANGLAH PERJUANGAN ITU.

MKT TABIK KEPADA SALAH SEORANG WARGA AMERIKA SYARIKAT YANG TELAH MEMELUK AGAMA ISLAM PADA TAHUN 2005 DAN BELIAU TELAH MENJADI BAHAN DISKRIMINASI AGAMA. BELIAU BANGUN MENENTANG DISKRIMINASI DAN AKHIRNYA BELIAU BERJAYA.

INI SEMUANYA ADALAH DISEBABKAN KEIKHLASANNYA UNTUK MENUTUP AURAT DEMI AGAMANYA MAKA DIBALAS DENGAN MENANG KEATAS SAMAN TERHADAP MAJIKANNYA.

SUSANN BASHIR
Di Kansas City, Amerika Syarikat, Mahkamah Daerah Jackson, Khamis minggu lepas, mengarahkan sebuah syarikat membayar ganti rugi berjumlah USD5 Juta (RM15 Juta) kepada seorang pekerja wanita beragama Islam, Susann Bashir, setelah mendapati bahawa syarikat tersebut melakukan diskriminasi terhadapnya.

Susann yang memeluk agama Islam pada tahun 2005 mendakwa syarikat telekomunikasi AT&T telah melakukan perlakuan tidak bermoral dengan memalukannya dengan memaksanya menanggalkan tudung kepala dan mendedahkan rambut.

Dengan keputusan itu, ia merupakan keputusan Mahkamah terbesar dalam sejarah di Missouri membabitkan kes diskriminasi di tempat kerja.

BAGAIMANA PULA DENGAN WANITA SEPERTI GAMBAR DIATAS SEKALI ITU? MEMAKAI TUDUNG TETAPI PAKAIANNYA PULA JARANG. ITU BUKANNYA MENUTUP AURAT TTAPI MENUTUP KULITNYA SAHAJA.

MKT LIHAT SUDAH SEMAKIN RAMAI WANITA-WANITA DI MALAYSIA MEMAKAI PAKAIAN YANG MENUTUP KULIT SAHAJA. MAKSUDNYA JARANG-JARANG SEHINGGA BOLEH NAMPAK BAYANG ALUR LURAH DENDAM.

ALASANNYA IALAH KEMAJUAN FESYEN LAH, SUDAH BELI KAIN DAN SAYANG HENDAK BUANG LAH DAN PELBAGAI LAGI ALASAN JUMUD SEHINGGA SANGGUP MENGABAIKAN SURUHAN AGAMA AGAR MENUTUP AURAT.

JIKA BEGITULAH KEADAANNYA, BAGAIMANA UMAT ISLAM HENDAK PAMERKAN KEPADA DUNIA BAHAWA AGAMA KITA ADALAH AGAMA YANG MEMPERTAHANKAN KEHORMATAN SEORANG WANITA?

0 ulasan:

Post a Comment

 
© Copyright 2010-2011 Melayu Kedah Terakhir All Rights Reserved.
Template Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.