.

.

Pages

TERCAPAIKAH IMPIAN BERSIH 3.0 SEBENARNYA?

Sunday, April 29, 2012


APAKAH MAKSUDNYA ATAUPUN AGENDA SEBALIK BERSIH 3.0 SEBENARNYA? MKT BERPENDAPAT PIHAK PAKATAN RAKYAT TELAH MEMPERBODOH-BODOHKAN RAKYAT DEMI UNTUK MERAMPAS KUASA POLITIK MELALUI JALANAN.

INI TINDAKAN BACUL DAN DAYUS SEBAGAI WARGANEGARA YANG BERDAULAT. SERAMAI 15,000 ORANG PENDEMONSTRASI BERSIH 3.0 SEBENARNYA ADALAH MANUSIA YANG DILAHIRKAN DI ATAS BUMI MALAYSIA INI SEBAGAI BODOH, KERAS KEPALA, DAYUS DAN BACUL SEMATA-MATA.
MANA PERGINYA MUKA-MUKA INI SELEPAS BERSIH 3.0? BACUL...
MEREKA SELALU BERTEMPIK MENGATAKAN ITU ADALAH HAK MEREKA UNTUK BEDEMONSTRASI TETAPI MEREKA LUPA JUGA HAK KAMI SEBAGAI RAKYAT MALAYSIA YANG MAHUKAN KEAMANAN BUKANNYA RUSUHAN.

BAGAIMANAKAH JAWAPAN DARI AMBIGA, PAK SAMAD, ANWAR IBRAHIM, NIK AZIZ DAN LAIN-LAIN TOK DALANG DALAM BERSIH 3.0 MENGENAI HAK MAJORITI RAKYAT MALAYSIA YANG MENOLAK PERHIMPUNAN BERSIH INI?

APA KAITAN KERETA POLIS INI DENGAN TUNTUTAN BERSIH 3.0?
SUDAHPUN TERBUKTI AGENDA SEBENAR BERSIH 3.0 INI HANYALAH SEMATA-MATA UNTUK MENGHURU-HARAKAN NEGARA. MAJORITI RAKYAT TELAH MENOLAK DENGAN BEGITU JELAS SEKALI APABILA PENYERTAANNYA KALI INI AGAK BERKKURANGAN DARI BERSIH 2.0 BARU-BARU INI.

BERLAINAN DARI MATLAMAT ASAL BERSIH 3.0 DIMANA PIHAK PENGANJUR MENJANJIKAN HANYA SEKADAR DUDUK DAN BANTAH SAHAJA TETAPI APA YANG BERLAKU? KEGANASAN DEMI KEGANASAN TELAHPUN KITA SAKSIKAN MELALUI MEDIA.

APAKAH DENGAN KEGANASAN SEBEGITU AKAN DIJAMIN MENCAPAI SEGALA IMPIAN PENGANJUR BERSIH 3.0 INI? TIDAK SAMA SEKALI.....

0 ulasan:

Post a Comment

 
© Copyright 2010-2011 Melayu Kedah Terakhir All Rights Reserved.
Template Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.