.

.

Pages

POLIS JUGA YANG SALAH KER?

Monday, April 30, 2012


MKT ADA MENERIMA SATU KOMEN DARI SALAH SEORANG PEMBACA ENTRI YANG MENUDUH PIHAK POLIS DI NEGARA INI MENGAMALKAN CARA SEKULAR DAN BUKANNYA SECARA ISLAMIK.

HEBAT BEBENOR PENILAIANNYA SEHINGGAKAN BUTA DAN BERAT SEBELAH DIDALAM MEMBUAT KESIMPULAN. MEMBUAT SATU KESIMPULAN MENGATAKAN BAHAWA CARA POLIS MENGAWAL PERHIMPUNAN BERSIH 3.0 BARU-BARU INI SEBAGAI PENGHINAAN TERHADAP AGAMA ISLAM.

INI BAGAIMANA PULA?
PADA PENDAPAT MKT, IANYA BUKAN SESUATU YANG HINA APABILA BERHADAPAN DENGAN PUAK-PUAK PEMBERONTAK YANG CUBA HENDAK MENCETUSKAN HURU HARA DIDALAM NEGARA YANG SEDANG AMAN DAMAI.

SEPATUTNYA POLIS MELAKUKAN TINDAKAN YANG LEBIH KASAR LAGI DARI TINDAKANNYA SEMASA BERSIH 3.0 ITU.

MKT MEMPERTIKAIKAN HUJAH DARI BLOGGER INI DIMANA ADAKAH BEGITU ISLAMIK SANGAT PERHIMPUNAN BERSIH 3.0 ITU DIKACA MATA ISLAM? ADAKAH PEMIMPIN ATASAN BERSIH 3.0 ITU TERGOLONG DARI GOLONGAN ISLAM SEHINGGAKAN BLOGGER TERSEBUT BOLEH MEMBUAT KESIMPULAN YANG AGAK DHAIF?

MENYALAHKAN PIHAK POLIS KONONNYA BERTINDAK KASAR SEHINGGAKAN TUGAS YANG MULIA DIGANTIKAN DENGAN HINA DISEBABKAN MENGHALANG PERHIMPUNAN YANG KONONNYA ISLAMIK SANGAT ITU.

DALAM ISLAM PUN MENGAJAR UMATNYA AGAR JANGAN BERTINDAK MELAMPAUI BATASAN SYARAK TETAPI ADAKAH PIHAK BERSIH 3.0 TERLALU BERHEMAH SANGAT DAN MELETAKKAN SEGALA KESALAHAN ITU DIATAS BAHU POLIS SEMATA-MATA?

NEGARA ISLAM GLOBAL YANG DICANANG-CANANGKAN OLEH BLOGGER TERBABTI SEBENARNYA TIADA PUN DIDALAM DUNIA. BERSYUKURLAH DENGAN APA YANG ADA. KERANA POLIS DINEARA INI ADALAH LEBIH BAIK DARI YANG DILUAR NEGARA SANA.

SEDIKIT BINGKISAN BLOGGER TERSEBUT :

Wahai kaum Muslimin! Demikianlah tugas Jabatan Keamanan Dalam Negeri dan pasukan polis yang berada di bawahnya. Sesungguhnya tugas pasukan polis adalah satu tugas yang mulia demi menjaga keamanan Negara Islam, selama mana mereka mematuhi hukum syara’ di dalam menjalankannya.

Namun ia akan bertukar menjadi suatu tugas yang hina apabila mereka melakukan pelanggaran syara’ seperti melakukan tajassus dan aktiviti keganasan terhadap umat Islam.
MENGAPA TUNJUK INI?
MENGAPA TIDAK TUNJUKKAN KEGANASAN PESERTA DEMO?
Lebih hina lagi sekiranya aktiviti ganas itu dilakukan oleh polis terhadap individu Muslim atau gerakan Islam yang berjuang untuk menegakkan Islam seperti yang dilakukan oleh pasukan polis di kebanyakan negara umat Islam sekarang, termasuklah di Malaysia.

Seharusnya polis sedar bahawa tugas mereka sebenarnya adalah tugas yang mulia, sekiranya mereka menjadi pelaksana kepada hukum Allah dan Rasul.

Namun ia menjadi satu tugas yang hina apabila mereka menjadi pelaksana dan penjaga kepada undang-undang kufur, menjadi penjaga, pak turut dan pesuruh penguasa yang zalim.NILAILAH SENDIRI...

1 ulasan:

insidewinme said...

Hari ini kaum Muslimin berada dalam situasi di mana aturan-aturan kafir sedang diterapkan. Maka realitas tanah-tanah Muslim saat ini adalah sebagaimana Rasulullah Saw. di Makkah sebelum Negara Islam didirikan di Madinah. Oleh karena itu, dalam rangka bekerja untuk pendirian Negara Islam, kelompok ini perlu mengikuti contoh yang terbangun di dalam Sirah. Dalam memeriksa periode Mekkah, hingga pendirian Negara Islam di Madinah, kita melihat bahwa RasulAllah Saw. melalui beberapa tahap spesifik dan jelas dan mengerjakan beberapa aksi spesifik dalam tahap-tahap itu

Post a Comment

 
© Copyright 2010-2011 Melayu Kedah Terakhir All Rights Reserved.
Template Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.