.

.

Pages

BEKAS RATU DIREJAM KERANA HUKUMAN SYARIAH?

Monday, April 30, 2012INILAH AKIBATNYA CETEK PENGETAHUAN MENGENAI HUKUMAN SYARIAH. MENGHUKUM MENGIKUT NAFSU BUKANNYA AKAL YANG DIANUGERAHKAN. 

MKT RASA SEPATUTNYA HUKUM HUDUD INI PERLU DIKAJI DENGAN LEBIH TELITI AGAR TIDAK AKAN BERLAKU KETIDAKADILAN YANG SERUPA SEPERTI YANG BERLAKU DI UKRAINE.

AKHIRNYA YANG AKAN MENDAPAT NAMA BURUK BUKANLAH INDIVIDU TETAPI AGAMA ISLAM ITU SENDIRI. INIKAH YANG KITA MAHUKAN SEBENARNYA?

SIMFEROPOL (Ukraine): Seorang remaja perempuan dilaporkan direjam hingga mati mengikut undang-undang syariah selepas dia mengambil bahagian dalam pertandingan ratu cantik di Ukraine.

Media melaporkan, mayat Katya Koren, 19, ditemui di sebuah kampung tidak jauh dari rumahnya di wilayah autonomi Crimea.

Rakan Kayta berkata, remaja itu memang gemar mengenakan pakaian mengikut fesyen semasa dan menyertai pertandingan ratu cantik berkenaan baru-baru ini. Kata mereka, Katya mendapat tempat ketujuh dalam pertandingan itu.

Media melaporkan, mayat remaja itu yang cedera teruk ditemui ditinggalkan dalam kawasan hutan.

Mayat itu ditemui seminggu selepas Katya dilaporkan hilang. Media melaporkan, polis kini memulakan siasatan terhadap kes pembunuhan itu dan sedang menyiasat tiga pemuda Islam yang dikaitkan dengan kejadian berkenaan.

Sumber berkata, pemuda terbabit menganggap kematian Katya itu dibenarkan mengikut hukum Islam.Katanya, seorang daripada suspek dikenali sebagai Bihal Gaziev, 16, menganggap Katya melanggar undang-undang syariah.“Bihal berkata, dia tidak kesal merejam Katya hingga mati,” katanya. -DM

INI ADALAH SALAH SATU KRITIKAN
TERHADAP AGAMA ISLAM
ADAKAH MEMBUKA AURAT ITU SEPATUTNYA DIREJAM MENGIKUT HUKUM SYARIAH? ADA SESIAPA YANG BOLEH ULAS MENGENAI INI?


0 ulasan:

Post a Comment

 
© Copyright 2010-2011 Melayu Kedah Terakhir All Rights Reserved.
Template Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.