.

.

Pages

PERBEZAAN NIK AZIZ DENGAN HAMBA ALLAH INI...JAUH SANGAT BEZANYA

Friday, April 27, 2012


INDIVIDU INI ADALAH SEORANG YANG BENAR-BENAR TELAH MELAKUKAN JASA DI DALAM PERKEMBANGAN ISLAM. BUKAN SEPERTI PAS YANG SEKADAR MENANAM TEBU DITEPI BIBIR SAHAJA. 

BELIAU TELAH MEMBINA SEBANYAK 5,700 BUAH MASJID. BELIAU TELAH MEMBELA SEBANYAK 15,000 ANAK-ANAK YATIM, BELIAU JUGA TELAH MENGGALI SEBANYAK 9,500 TELAGA. BELIAU JUGA TELAH MENDIRIKAN SEBANYAK 860 BUAH SEKOLAH, 4 BUAH UNIVERSITI DAN 204 BUAH PUSAT ISLAM DI SELURUH AFRIKA.


BELIAU BUKANLAH SEORANG YANG BERKELULUSAN SYARIAH ATAUPUN USULUDDIN TETAPI BELIAU HANYA BERKELULUSAN KEDOKTORAN. TETAPI PEMBAWAAN BELIAU ADALAH SEPERTI BERKELULUSAN SYARIAH DAN USULLUDDIN.

BELIAU ADALAH SYEIKH ABD AL-RAHMAN AL-SAMET. BERASAL DARI NEGARA KUWAIT TETAPI MENABUR BAKTI KEPADA NEGARA YANG BUKAN KELAHIRANNYA.

MELALUINYA JUGA SEBANYAK 11 JUTA RAKYAT AFRIKA TELAH MEMELUK AGAMA ISLAM DALAM JANGKAMASA 29 TAHUN BELIAU MENABUR BAKTI DI BENUA ITU.

JIKA HENDAK DIBANDINGKAN DENGAN KELAYAKKAN TUAN GURU (KONONNYA) NIK AZIZ, JAUH KETINGGALAN BERBANDING JASA SYEIKH INI TERHADAP ISLAM.

HENDAK KATA BINA MASJID, TIDAK ADA SEBUAH PUN MASJID YANG SIAP DIBINA OLEH TGNA. MEMBERI MINUM DENGAN MENGGALI TELAGA, LAGI JAUH KERANA TGNA BAGI RAKYATNYA MINUM AIR YANG BERKELADAK.

JADI, DIMANAKAH ISLAMNYA TGNA NI? SEKADAR ILMU SAHAJA YANG ADA TETAPI TIDAK BERAMAL PUN, TIADA GUNANYA JUGA DAN IANYA AKAN MENJADI SIA-SIA.

SIA-SIA SAJA UMUR TGNA DAH MENCECAH 80-AN. ADA ILMU TETAPI ILMU ITU TIDAK DIAMALKAN OLEHNYA.

HENDAK TAHU LEBIH LANJUT MENGENAI SYEIKH INI, SILA KLIK DI SINI


0 ulasan:

Post a Comment

 
© Copyright 2010-2011 Melayu Kedah Terakhir All Rights Reserved.
Template Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.