.

.

Pages

ADA ILMU TAPI TIADA AMALAN KEBAIKAN

Friday, April 27, 2012


JANGAN TERLALU TAKBUR DENGAN ILMU DIDADA, KERANA SEKALI DIUJI AKAN BERTERABUR IMAN. MEMAKAI SERBAN TIDAK AKAN MENGHALANG SESEORANG ITU MENJADI BINATANG APABILA NAFSU SUDAH TIDAK DAPAT DIKAWALNYA.

BERCAKAP SEMEMANGNYA MUDAH TETAPI HENDAK MELAKSANAKANNYA ADALAH PERKARA YANG CUKUP PAYAH.


IMAM YANG MEROGOL DARA 13 TAHUN ITU
MKT BUKANLAH HENDAK MEMBELA PERILAKU SEORANG IMAM DI JOHOR YANG TELAH DIDAPATI BERSALAH ATAS TUDUHAN MEROGOL SEORANG ANAK DARA SUNTI YANG BERUMUR 13 TAHUN BARU-BARU INI. CUMA MKT YAKIN, MESTI ADA SEBAB YANG MUNASABAH MENGAPA BELIAU BERTINDAK DEMIKIAN.

ANTARANYA, MUNGKIN BELIAU TIDAK DAPAT KEPUASAN SEKSUAL DARI ISTERINYA SEHINGGAKAN NAFSUNYA BERGOLAK APABILA BERSENTUHAN DENGAN PEREMPUAN LAIN. 

OLEH SEBAB ITULAH MKT MENEGASKAN ILMU SAHAJA TIDAK MENCUKUPI JIKA TIADA AMALAN DISUSULI BERSAMA. JIKA BELIAU BERAMAL DENGAN ILMU AGAMANYA, NESCAYA AKAN DAPAT MENGHALANG BELIAU DARI MELAKUKAN PENGANIAYAAN TERHADAP ANAK GADIS TERSEBUT.

P/S DARI MKT : SAMA LA JUGA DENGAN MURSYIDUL AM PARTI ISLAM TU...JIKA BANYAK ILMU TETAPI TIDAK BERAMAL DAN ILMUNYA JUGA TIDAK BEUPAYA MENGHALANGNYA DARI KUFUR ILMU, TARAK GUNA JUGAK....

0 ulasan:

Post a Comment

 
© Copyright 2010-2011 Melayu Kedah Terakhir All Rights Reserved.
Template Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.