.

.

Pages

PAS...PENYOKONG KUAT PERGERAKAN HUBUNGAN SONGSANG (LGBT)

Wednesday, April 25, 2012


"Kami mengiktiraf kepentingan kekeluargaan dan institusi perkahwinan. Tetapi kita tidak perlu mengganggu ataupun mendiskriminasikan hak lain-lain . Jawapannya adalah melalui pendidikan dan pihak PAS pun telah menerima pandangan ini"

SEGALA PERSOALAN TELAHPUN TERJAWAB OLEH PENERANGAN DARI KETUA PAKATAN RAKYAT MENGENAI PENDIRIAN PARTI ISLAM PAS BERKENAAN ISU LESBIANS, GAYS, BISEKSUAL DAN TRANSGENDER (LGBT).

TIDAK PERLU BERDOLAK DALIH LAGI KERANA SELAMA PAS MENYERTAI PAKATAN RAKYAT, TIDAK PERNAH SATUPUN KENYATAAN DSAI TELAH DIBANTAH MAHUPUN DITEGUR JIKA IANYA TELAH MELAMPAUI DARI BATASAN AGAMA.

YANG ADA HANYALAH DUA ORANG SAHAJA SEDANGKAN PEMIMPIN-PEMIMPIN ATASAN YANG KONONNYA DIGELAR SEBAGAI TOK GURU TIADA LANGSUNG MENGELUARKAN SABDANYA.

AKHIRNYA KEDUA-DUA ORANG INI YANG DIPERSALAHKAN KERANA MENEGUR SALAHLAKU DSAI.

PATUTLAH APABILA ADA BADAN BUKAN KERAJAAN (NGO's) HENDAK MEMBUAT BANTAHAN, PAS HANYA BERDIAM DIRI DAN MENUTUP MULUT. RUPA-RUPANYA MEREKA SENDIRI ADALAH PENYOKONG PERGERAKAN LGBT SEBENARNYA.

SILA KEMUKAKAN SATU DALIL DARI AL-QURAN MAHUPUN HADIS RASULULLAH BERKENAAN MENYOKONG PERGERAKAN HUBUNGAN SONGSANG INI?

JIKA TIADA, MENGAPA PERLU DISOKONG? 

MEREKA HANYA ARAHKAN PARA PENYOKONG DUNGU UNTUK BERHIMPUN PADA KEMPEN BERSIH 3.0 DEMI KELANGSUNGAN KARIER POLITIK MEREKA SEDANGKAN KEMPEN MEMBANTAH LGBT, TIADA PULA SEBARANG ARAHAN UNTUK MEMBERI SOKONGAN.

PAS SEPATUTNYA MALU APABILA MENGGUNAKAN NAMA ISLAM SEBAGAI DASAR PERJUANGAN. KERANA SLOGAN ITU HANYA WUJUD DIATAS KERTAS SAHAJA. SEDANGKAN REALITINYA, JAUH MENYIMPANG DARI AJARAN AL-QURAN DAN SUNNAH.

0 ulasan:

Post a Comment

 
© Copyright 2010-2011 Melayu Kedah Terakhir All Rights Reserved.
Template Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.