.

.

Pages

Menteri UMNO makan duit zakat? Penjelasannya,,,,

Thursday, December 29, 2011

Jamil Khir makan duit zakat?

"Tidak timbul isu kononnya wang berjumlah RM32,000 yang didakwa wang zakat digunakan untuk membiayai yuran guaman bagi kes Qazaf membabitkan Jawi dan Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim," katanya kepada pemberita di sini Khamis - BERNAMAPatutlah Jamil Khir nafikan.. memang benar bukannya RM32,000 tapi RM63,500.00 telah digunakan.. lihat dokumen yang disertakan..


Surat yang mendedahkan penyalahgunaan wang Zakat Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan ini telah ditulis oleh Dato Seri Azmi Khalid, Pengerusi Jawatankuasa Kira-kira Wang Negara merangkap Ahli Parlimen Kawasan Padang Besar kepada Ahli Parlimen Pakatan Rakyat.


Bersamanya disertakan dokumen atau surat dari Ketua Audit Negara yang secara jelas menyatakan dalam satu pemeriksaan audit yang dijalankan di MAIWP terhadap perbelanjaan bagi kos guaman RM63,500.00 ianya melibatkan Jamil Khir Menteri di Jabatan Perdana Menteri.
sumber dari sungai anak derhaka

klik untuk besarkannya
klik utk besarkannya
Ini jawapannya..hehehehe


"Pelarasan jurnal berjumlah RM63,650 TELAH SELESAI dibuat sebelum penutupan akaun MAIWP tahun 2010. Sehubungan ini peruntukkan wang zakat yang didahulukan telah dibayar balik daripada peuntukkan sumber am dan perbelanjaan ini telah disahkan oleh pihak Audit."


Sampai bila ler blogger-blogger PR nak mencipta fitnah? Cukup-cukuplah itu. Jangan cuba nak menyembunyikan kebenaran demi hendak mengikut telunjuk tuan kamu....
Yang menipunya kamu tetapi tuduh orang lan pulak menipu..hehehehe
Bertaubatlah sebelum terlambat....0 ulasan:

Post a Comment

 
© Copyright 2010-2011 Melayu Kedah Terakhir All Rights Reserved.
Template Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.