.

.

Pages

ULAMA' SONGSANG...

Thursday, May 17, 2012


Mengikut kata-kata Nik Aziz, sembahyang berseorangan itu adalah demonstrasi. Ahli Qariah ke Masjid untuk berjamaah juga adalah berdemonstrasi. Begitu juga sembahyang Jumaat. Malah setahun sekali umat Islam akan berdemonstrasi di Mekah.

HEBATNYA FATWA TERBARU YANG LAHIR DARI MULUT BUSUK ULAMA' POLITIK INI. FATWA INI JELAS TERSEMBUNYI SATU PERKARA YANG BAKAL MENJADI DURI DALAM DAGING KEPADA UMAT ISLAM.

MENGAPA?


INI ADALAH KERANA JIKA MENYAMAKAN DEMONSTRASI DENGAN TANGGUNGJAWAB SOLAT, BERKEMUNGKINAN NANTI FATWA INI AKAN DIAMBIL UNTUK MENGHALANG UMAT ISLAM MENUNAIKAN SOLAT JUMAAT. 

MENGAPA MKT BERKATA BEGITU? 

APAKAH SALAH SATU KEBURUKAN BERDEMONSTRASI? SALAH SATUNYA AKAN MENGHALANG LALUAN JALANRAYA. DIMANAKAH MASJID YANG TERDAPAT DI MALAYSIA INI YANG SETIAP KALI LEPAS SOLAT JUMAAT AKAN TERTIB TRAFIKNYA? TIADA LANGSUNG...

KEDUA..KITA HENDAK BERDEMONSTRASI TERHADAP SIAPA APABILA KITA BERDIRI MENUNAIKAN SOLAT? ADAKAH BANTAHAN TERHADAP ALLAH AZZAWAJALLA? MENGAPA TIDAK DILETAKKAN BERSAMA SEPANDUK DISEBELAH KITA SEMASA MENUNAIKAN SOLAT?

KETIGA..TIADA SESIAPAPUN DIDUNIA ISLAM YANG BERNIAT UNTUK BERDEMONSTRASI HANYALAH KELIBAT-KELIBAT MANUSIA YANG TELAH DITETAPKAN AKAN BUTA HATINYA SAHAJA YANG MAMPU MELAKUKANNYA.

KEEMPAT..ADAKAH SEBELUM KITA BERDEMONSTRASI, PERLUKAH KITA MEMBERSIHKAN DIRI DARI HADAS BESAR MAHUPUN KECIL? JADI APA GUNANYA SEBELUM KITA MENUNAIKAN SOLAT DIFARDHUKAN KEATAS KITA UNTUK BERWUDHU DAHULU?

PERKARA SEMUDAH ITU, NIK AZIZ CUBA MEMESONGKAN AKIDAH UMAT ISLAM DI MALAYSIA. DEMI UNTUK MENJAYAKAN CITA-CITA POLITIKNYA, SANGGUP BELIAU MEMFATWAKAN DAKYAH SONGSANG INI.

DAN SUDAH PASTINYA AKAN ADA ANJING-ANJING PAKATAN RAKYAT KHUSUSNYA PAS AKAN MEYALAK KEPADA MKT SELEPAS INI. KONONNYA UNTUK MEMBERI TEGURAN TETAPI HAKIKATNYA MEMBELA SEORANG ULAMA' POLITIK YANG SONGSANG AKDAHNYA.


0 ulasan:

Post a Comment

 
© Copyright 2010-2011 Melayu Kedah Terakhir All Rights Reserved.
Template Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.