.

.

Pages

NOT A POLITICS...MISTERI AKAN TERBONGKAR SEDIKIT MASA LAGI

Sunday, May 6, 2012


SEMASA SERANGAN TENTERA MARIN AMERIKA KEATAS KUBU KUAT AL-QAEDA DI ABBOTTABAD, PAKISTAN PADA TAHUN LEPAS, MEREKA TELAH BERJAYA MEMBUNUH PEMIMPIN TERTINGGI AL-QAEDA IAITU OSAMA BIN LADEN.

SELEPAS ITU ADALAH DIPERCAYAI MAYAT OSAMA TELAH DIKEBUMIKAN DI DALAM LAUT HINDI KERANA DIKHUATIRI AKAN MENJADI TEMPAT PEMUJAAN ATAUPUN MAKAM KERAMAT OLEH PARA PENYOKONGNYA.


TETAPI ADA PULA SEORANG PENCARI HARTA KARUN TELAH BERIA-IA HENDAK MENCARI TEMPAT SEBENAR MAYAT OSAMA LADEN DIBUANG.

NEW YORK – Lokasi sebenar jenazah pemimpin Al-Qaeda, Osama Laden dibuang ke laut masih tidak dapat dipastikan sehingga kini.
Tetapi, seorang pencari harta karun warga warga Amerika Syarikat (AS), Bill Warren, 60, mendakwa dia telah menemui lokasi yang tepat dan merancang untuk menyelam ke kawasan itu.
Warren yang mempunyai pengalaman mencari lebih 200 bangkai kapal kini cuba untuk mengumpulkan dana berjumlah kira-kira AS$200,000 (RM609,000) untuk misi mencari beg didakwa mengandungi jenazah Osama di sebuah kawasan di Laut Arab Utara.
Dia nekad untuk melakukan misi tersebut selepas mengkaji imej satelit yang diberikan oleh sumber rahsianya di Pentagaon.
Menurutnya, beg jenazah Osama turut diletakkan pemberat supaya kedudukannya di dalam dasar laut tidak berubah.
Sebelum ini, AS gagal mengemukakan bukti kematian Osama dan enggan mendedahkan lokasi jenazah pemimpin Al-Qaeda itu dibuang kerana khuatir kononnya ia akan menjadi tempat pemujaan penyokongnya.

CUMA YANG MKT KESALKAN, MENGAPA PERLU ORANG KAFIR YANG BERIA-IA SANGAT? MENGAPA TIADA SEORANGPUN DARI KALANGAN UMAT ISLAM YANG MAHU MEMBELA DAN MENGAMBIL MAYAT OSAMA DAN DIKEBUMIKAN SECARA YANG SEBETULNYA? ATAUPUN TIDAK ADAKAH AHLI KELUARGA OSAMA YANG MAHU MEMBUKTIKAN BAHAWA OSAMA ADALAH BENAR-BENAR TELAH DIBUNUH ATAUPUN IANYA ADALAH PROPAGANDA AMERIKA?


INILAH KELEMAHAN UMAT ISLAM PADA MASA SEKARANG.....GAGAL MEREBUT PELUANG.

0 ulasan:

Post a Comment

 
© Copyright 2010-2011 Melayu Kedah Terakhir All Rights Reserved.
Template Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.