.

.

Pages

KENALILAH CASANOVA MALAYA...

Monday, April 16, 2012Haiii....bila sudah ada kuasa dan kemampuan, terus sambar isteri lain. MKT tidak kisah sangatlah janji tanggungjawab tu kena pandai-pandailah.

Jangan hanya sekadar pandai berpolitik tetapi gagal dalam tanggungjawab. Kot-kot nanti senget badan sebelah bila dibangkitkan kelak.

Rasa-rasanya MKT tidak sangguplah hedak tengok Hadi Awang berjalan senget sebelah pada Hari Kiamat nanti. 

Ini adalah teguran dan bukannya hendak menghina sesiapapun dari PAS.

Berikut adalah senarai pemimpin2 Pas yang beristeri melebihi daripada satu: 


1. Menteri Besar Terengganu, Hadi Awang. Beliau ada tiga isteri. Isteri kedua dan ketiga adalah anak dara (18 tahun) yang terpedaya dengan `kewarakannya'. 


2. Mohamad Sabu ada dua isteri. Isteri keduanya dirampas daripada rakan karib sendiri melalui kaedah berkhalwat di bilik 121 Hotel Perdana, Kota Bharu. 


3. Abd. Hassan Abdullah ada empat isteri. Isteri pertama yang tinggal di Kampung Dangar Pasir Mas telah diceraikan kerana berusia lebih 50 tahun. Untuk mencukupkan kuota, beliau mencari ganti di kalangan anak dara, kini beliau sedang dalam proses untuk menceraikan isteri keduanya yang sudah mencecah usia lewat 40-an untuk digantikan dengan anak dara juga. 


4. Takiyuddin Hassan ada dua isteri. Bakal isteri ketiga dalam proses. Khabarnya dari Negeri Sembilan dan bekerja di Kelantan.
 

5. Bunyamin Yaakob ada tiga isteri. Isteri kedua dan ketiga dikahwininya selepas membuntingkannya terlebih dahulu. Seorang anaknya adalah anak luar nikah. 


6. Yang paling popular...Wakil Rakyat Pas DUN Selising,DRS. SAIFUL BAHARIN B MOHAMAD ada dua isteri. Isteri kedua bakal dikahwininya selepas keputusan Mahkamah Syariah Pasir Puteh nanti. Beliau kini dalam perbicaraan kerana berzina dengan isteri sahabatnya dalam gerabak keretapi. 


7. Timbalan Menteri Besar Kelantan, Abdul Halim Abdul Rahman ada seorang isteri. Tetapi beliau ada seorang perempuan simpanan yang ditinggalkan di sebuah kondominium mewah yang dikawal ketat pengawal keselamatan di Kuala Lumpur. 

8. Speaker DUN Kelantan, Abdul Rahim Abdullah telah bernikah dengan wanita Kemboja dan ianya heboh baru-baru ini. Isteri pertamanya tidak tahu tentang pernikahan ini. Dengar cerita, kes pergaduhan isteri-isterinya terpaksa dileraikan oleh pucuk pimpinan Pas.

P/S dari MKT : Bagi wanita-wanita diluar sana tu, berhati-hatilah dengan kelapan-lapan buaya darat ini. Lembut gigi dari lidah bila berbicara....hihihihi

0 ulasan:

Post a Comment

 
© Copyright 2010-2011 Melayu Kedah Terakhir All Rights Reserved.
Template Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.