.

.

Pages

APA REAKSI AMBIGA DENGAN SENARIO INI?

Sunday, April 29, 2012


PAKATAN RAKYAT AKAN MENUDING JARI KEPADA PIHAK POLIS DIATAS MELANGGAR ORANG AWAM DAN BERTINDAK MENTERBALIKKAN KERETA PERONDA POLIS TERSEBUT. MKT TIDAK MENAFIKAN BAHAWA SEMEMANGNYA ADA ORANG AWAM DIBAWAH PERUT KERETA PERONDA ITU DAN TINDAKAN PESERTA DEMO YANG MENGANGKAT KERETA TERSEBUT ADALAH TINDAKAN YANG BETUL.

CUBA LIHAT VIDEO DIBAWAH YANG BOLEH DIKATAKAN BERADA PALING HAMPIR DENGAN KEJADIAN PELANGGARAN TERSEBUT :


CUBA PARA PEMBACA MELIHAT PADA AWAL VIDEO DIMANA PARA PESERTA BERSIH TELAH MEMBALING SESUATU KEARAH PEMANDU KERETA POLIS. 

MUNGKIN AKIBAT BALINGAN TERSEBUT TELAH MENYEBABKAN PEMANDU TELAH HILANG KESTABILAN DAN BERLANGGAR TEMBOK BANGUNAN SOGO.

JADI...PERSOALANNYA? SIAPA YANG MENJADI PUNCA KEJADIAN TERSEBUT? PIHAK POLIS ATAUPUN PESRTA BERSIH SENDIRI?


ADA PULA BERITA-BERITA FITNAH HENDAK MENAFIKAN PERBUATAN DI ATAS MENGATAKAN YANG BALING BOTOL-BOTOL ITU ADALAH DARI KALANGAN POLIS SENDIRI IAITU DARI UNIT SPECIAL BRANCH (SB)? 

ANJING INILAH PUNCA SEBENARNYA
PENAFIAN YANG BENAR-BENAR TAHAP CIPAN MABUK DARI JUAK-JUAK PAKATAN RAKYAT. FITNAH YANG DILEMPARKAN ITU SEBENARNYA ADALAH UNTUK MEMBURUK-BURUKKAN REPUTASI POLIS DALAM MENJALANKAN AMANAH YANG DIPERTANGGUNGJAWABKAN OLEH MAJORITI RAKYAT DI NEGARA INI.

SELEPAS INI JIKA ADA JUGA POLIS-POLIS YANG MASIH LAGI MENYOKONG PERJUANGAN PAKATAN RAKYAT, MKT TIDAK TAHU HENDAK KATA APA LAGI. TIADA GELARAN YANG KHUSUS YANG PATUT DIBERIKAN KEPADA MEREKA.

2 ulasan:

Anonymous said...

Tgok video tu berulang kali, tapi x nmpk pulak org bwh kereta. Yang nampak masa langgar, tapi terpelanting ke sisi, bukan bawah kereta. Ingat insiden Tiannamen, China? Askar China tembak jer yang berkumpul dkt dataran tu sebab berani tuntut demokrasi.
Berani jamin 99 peratus yang join demo ni konon tuntut keadilan dan mcm2 lagi sebenarnya tak pernah keluar tgok negara orang. kalau tak dorg x buat dan akan bersyukur. Apa, kalu pembangkang perintah negara, setiap yang join demo tu akan terima faedah secara peribadi ke? Mimpi la korang.

Ibnu Dahlan said...

SEMEMANGNYA PUN TIADA ORG DIBWH KERETA TU TP MKT SELALU BERSANGKA BAIK KDG2 DIBALAS PULA DGN KEJIAN....JUAK2 INI TIDAK PERNAH LIHAT DEMONSTRASII DI LUAR NEGARA YG PENUH DGN KEGANASAN. BAIK DR PIHAK BERKUSA MAHUPUN PESERTA DEMO SNDR. MKT RASA SUDAH SMPI MASANYA POLIS MALAYSIA BERTINDAK DGN SECARA KKERASAN KERANA SECARA BERLEMBUT SUDAH BUKAN LAGI PERMAINAN MRK2 INI.

Post a Comment

 
© Copyright 2010-2011 Melayu Kedah Terakhir All Rights Reserved.
Template Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.