.

.

Pages

MENGAPA PAS (BARU) PERLU DITOLAK..

Saturday, February 18, 2012

Assalamualaikum...


FASAL 82 (FASAL 75 - lama). Tatatertib PAS
(1) Semua ahli-ahli PAS hendaklah:(a) Taat dan patuh kepada hukum-hukum dan ajaran-ajaran Islam yang menjadi dasar PAS itu.

PAS selama ini kononnya membawa dasar-dasar Islam di dalam Perlembagaan partinya, mengajak rakyat mengikuti sunnah-sunnah Rasullah dan Al-quran. Pada MKT ianya satu yang dakyah pembohongan yang nyata. Jika ianya adalah PAS yang lama, MKT memang akur tetapi dengan melihat budaya PAS yang baru, nampak gayanya sudah jauh dari perjuangan asal penubuhan parti itu. Cercaan dan makian adalah makanan harian kepada ahli-ahli dan penyokong-penyokong PAS. Itukah ajaran Islam yang sebenarnya?

Apakah tujuan utama PAS ditubuhkan?


Fasal 5. Tujuan PAS ialah:

(1) Memperjuangkan wujudnya di dalam negara ini sebuah masyarakat dan pemerintahan yang terlaksana di dalamnya bilai-nilai hidup Islam dan hukum-hukumnya menuju keredhaan Allah.

(2) Mempertahankan Kesucian Islam serta kemerdekaan dan kedaulatan negara.

Sedangkan tujuan sebenar PAS ditubuhkan pun sudah terpesong dari matlamat asalnya. Memperjuangkan wujudnya sebuah masyarakat dan pemerintahan cara Islam dan mempertahankan kesucian Islam? Dimanakah PAS bilamana nama Allah digadaikan kepada golongan Kristian? Dimanakah ketegasan PAS dalam menubuhkan Kerajaan Islam yang dicanang ke seluruh pelusuk negara?


Fasal 6. Usaha-Usaha:


(1) Menyeru umat manusia kepada Syari'at Allah dan Sunnah RasulNya melalui dakwah secara lisan, tulisan dan amalan.


(11) Melakukan apa-apa jua usaha dan tindakan dalam batas-batas Perlembagaan dan Undang-Undang negara bagi mencapai semua tujuan-tujuan PAS ke dalam dan ke luar.
Mengikut Fasal 6 Perlembagaan PAS ialah menyeru manusia kepada Syariat Allah dan Sunnah Rasul dan melakukan apa jua usaha dan tindakan dalam batas-batas Perlembagaan dan Undang-undang Negara. MKT berasa satu jenaka pula bila terbaca Fasal dalam Perlembagaan PAS ini. Kerana selama ini mereka menyeru manusia dengan cara yang paling kotor iaitu dengan memaki dan mencerca UMNO/BN. Mereka juga mengengkari batas-batas Perlembagaan dan undang-undang negara dengan menyertai demonstrasi haram seperti BERSIH 2.0 dan Bebaskan Anwar 901. Jadi dimakah relevanya PAS ini sedangkan Perlembagaan yang mereka ciptakan pun mereka tidak patuhinya. Inikan pula dengan hukum-hukum didalam Al-Quran dan Sunnah?

Fikir-fikirkanlah wahai rakan-rakanku....

P/S dari MKT : Dok canang kata undang-undang negara ini dari kafir tapi mengaku dan akur juga PAS ni dengan undang-undang yang mereka sendiri melabelkannya kafir... sila baca Fasal 6 (11)

0 ulasan:

Post a Comment

 
© Copyright 2010-2011 Melayu Kedah Terakhir All Rights Reserved.
Template Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.